הרעיון לאתר קוד זיכרון עלה לפני מספר שנים כשהייתי בהלוויה של חבר ולא יכולתי לומר מילה אחת לזכרו. מאמין שאנשים רבים בולעים את לשונם במצבים כאלה כי אף אחד לא מלמד אותנו איך זה לאבד אנשים יקרים וחברים טובים. ברגע האמת אנחנו מוצפים ברגשות ולא כולם מוצאים את המילים הנכונות להיפרד בכבוד מאדם אהוב. אני אישית אכלתי את עצמי מבפנים במשך כמה שנים עד שהחלטתי שהגיע הזמן לעשות משהו שיעזור לאנשים במצב דומה.
מכיוון שאני מעצב ובונה אתרים מקצועי, מצאתי פתרון בדיוק בתחום שאני מכיר. לפניכם אתר “קוד זיכרון” בו אני מאפשר לכל אחד ליצור דף זיכרון עם מילים שלא הספקתם לומר ליקירכם. שלא כמו אפיטף (מספר מצומצם של מילים) שכתוב על המצבה, בדף אינטרנט אפשר לכתוב הרבה טקסט ולשפוך כל מה שיש על הלב.
כולנו מכירים את אתר ויקיפדיה הנהדר, שבו כותבים על אנשים מפורסמים ולאף אחד לא אכפת מאנשים רגילים שלא התפרסמו בעולם.
באתר שלי כל אדם מקבל הזדמנות לשמר את ההיסטוריה על האדם היקר לו. מתישהו ילדים, נכדים ונינים יוכלו להיכנס ולראות מידע מעניין על קרובי משפחה או חברים טובים שנפטרו.
למשל, סבא שלי היה כדורגלן בצעירותו ולמזלי הכרתי אותו והוא הספיק לספר לי קצת על עצמו. אבל לא לכל ילד יוצא להכיר את הסבא והסבתא שלו.
אתר קוד זיכרון יאפשר זאת בקלות מכל מקום בעולם.
כל משתמש שיצר עמוד באתר זה יוכל לערוך את העמוד ולשתף אותו עם חברים וקרובי משפחה.
כמו כן, ניתן לקבל מדבקת אלומיניום/נירוסטה עם קוד QR אותו מדביקים על מצבה ובכל ביקור בבית העלמין, כדי להגיע לדף של יקיריכם, פשוט סורקים את הקוד עם הסמארטפון שלכם ומתחברים לזכרונות העבר.
אנו עומדים לרשותכם בטלפון 0527586117, דואר אלקטרוני info@memorycode.co.il ו-Whatsapp בין השעות 08:00 עד 19:00 או למלא את הטופס ואנחנו נשמח לענות על כל שאלה בהקדם האפשרי
קוד זיכרון
אנו מאמינים בתוקף שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ומחויבים לספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.
כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל האנשים: עיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.
אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.
בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית הפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו באופן קבוע. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות המקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.
אם מצאתם תקלה או יש לכם רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע מכם. תוכלו ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות האימייל הבא alex@sitemarket.co.il
האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes - Accessible Rich Internet Applications, לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מפונקציות האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר שלך, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר שלך ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה של דוגמאות קוד:
אופטימיזציה לקוראי מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את רכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות מערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים ניתנים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו'); הנחיות אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנט כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי תמונה-אובייקט כתגית ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קוראי מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא המסך ברגע שהם נכנסים לאתר.
התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.
אופטימיזציה לניווט מקלדת: תהליך הרקע מתאים גם את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כרכיבים הראשונים של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר להיסחף הפוקוס מחוצה לו.
משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.
אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור Windows ועבור משתמשי MAC.
למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם להנגשתם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית.
אם אתם זקוקים לעזרה, אנא פנו אל אלכסנדר דרוץ
alex@sitemarket.co.il | 0527586117